Biografie:
Jeroen Haak heeft jarenlang op hoog niveau latin- en ballroomwedstrijden gedanst bij de hoofdklasse amateurs van de NDO en de NADB, waarna hij in 2005 is overgestapt naar de professionals. Hier behaalde hij menig finale en zelfs de 2e plaats tijdens de grand prix van de X-mas Challenge Trophy van 2006 en de 25e plaats tijdens de Dutch open Professional World Series Ballroom Championship in 2007. Bovendien houder van de internationale jury licentie voor de WDC professionals en WDC AL amateurs.

 

In 2008 behaalde Jeroen zijn diploma tot dansleraar bij de Federatie van Dansleraren Organisaties (FDO), en is hij volledig FDO gediplomeerd. Na het afronden van de Nederlandse opleiding is Jeroen zich verder gaan specialiseren in Engeland bij voor de danswereld toonaangevende docenten zoals Elizabeth Romain, Anne Lingard en Julie Laird. In 2008 behaalde hij highly commended voor het ballroom diploma van de Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D.) en higly commended voor het latin diploma van de International Dance Teachers’ Association (I.D.T.A.), met de hoogste Teaching Ability Reverentie "Excellent". Sinds augustus 2013 is Jeroen, Fellow (Fellowship) highly commended gediplomeerd voor het hoogst engelse dansleraren diploma van de Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD). In 2014 haalde Jeroen zijn 2e "Fellow"(Fellowship) dit maal bij de International Dance Teachers’ Association (I.D.T.A.). Zijn 3e "Fellow"(Fellowship) haalde Jeroen in 2019, dit keer voor Latin American bij de Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD), wat in Nederland zeer uitzondelijk voorkomt. Jeroen Haak is tevens de enige in Nederland die in bezit is van het modern ballroom Certificate in Dance Education van de I.S.T.D. Verder is Jeroen Examinator & opleider voor dansleraren bij de FDO.

 

Op het moment is Jeroen bezig met de Fellow latin opleiding via de International Dance Teachers' Association (I.D.T.A.) in Engeland. Voor deze opleiding krijg hij persoonlijk les van, niemand minder dan Julie Laird. De genoemde internationale opleidingen zijn volledig erkend door de Engelse Overheid en voldoen aan de vereisten, welke zijn vastgesteld door de Qualifications and Curriculum Authority (Q.C.A.), teneinde de kwalificatie van de dansleraar te garanderen.


Sinds 2008 geeft Jeroen met veel plezier clublessen en traint hij met succes wedstrijdparen.